Friss topikok

  • Lopossumussa: @Tenk Angelika Endzsi: Szia! Bocs, ritkán nézem ezt a blogot... Sajnos nem tudok nagyon támpontot ... (2019.01.22. 14:01) UPDATE: Megvolt a műtét!
  • Lauka82: Szia! Lehet tőled valahol priviben kérdezni a műtétről? (2018.09.19. 09:45) OMG! Több mint 4 éve már...
  • lanczieva: Hali, hogy vagy most? A muteten gondolkozom erosen de megis tetovan... kivancsi lennek a hosszabb ... (2018.05.22. 02:45) Borotvaélen.
  • GabriellaV: @annacska87: szia! Én is ezzel a problémával küzdök. Megkérdezhetem, hogy hol és ki műtött? Nekem ... (2017.04.06. 18:28) Gasztroenterológia és ami odabent volt.
  • tyukoca: Köszönöm kedves és gyors válaszodat. Kérdezném, hogy mi az, hogy "viszonylag problémamentes"? Tehá... (2015.11.06. 08:50) Gasztro megint

Reflux és a Hiátus "Hermina"

Egyszerű próbálkozás annak az összefoglalására, hogy a reflux "betegséggel" és a kapcsolódó egészségügyi ellátásban mit össze nem szenved az ember... ...a leírtak teljesen szubjektív tapasztalatok, így ennek megfelelően kell kezelni.

Állandó oldalak

UPDATE: Megvolt a műtét!

2013.10.20. 14:20 | Lopossumussa | 2 komment

Címkék: műtét ébredés altatás reflux

Elébe vágva a dolgoknak, megírom, hogy megvolt a műtét. A megadott időben jelentkeztem az intézmény emeletén, megkaptam a szobám, aztán egy másik szobát, ami azért jobb volt mint az előtte lévő...mindezt azért, mert hülyén vette volna ki magát, ha össze kell fektetni valakivel, aki azért jött mert a mellméretével volt elégedetlen. Ez adott némi vicces kockázatot a dolognak, mivel a betegek összekeveredése esetén - és már volt ilyen a világtörténelemben - műtött gyomor helyett, jobb mellekkel jöhettem volna haza, és ez heteroszexuális férfi lévén nem vált volna az előnyömre. :)

Lényeg, hogy kisebb nehézségek árán, sikeresen átestem a reflux műtéten. Kissé tovább tartott, mint tervezték, pár anatómiai nehézség miatt majdnem felvágtak, de szerencsére maradtak a laparoszkópos megoldásnál. Ébredni nem volt egy élmény, meg az első este, másnap sem volt a legfényesebb a dolog, de azért javulgat minden. Elvben ez egy kevéssé invazív beavatkozás, hamar felállhat belőle az ember, szóval lábadozom hősiesen. Az elején a szédülés, hányinger volt a legnehezebb, ami az altatás velejárója, később az első kortyok, majd falatok után a büfögéssel kapcsolatos elvben lehetetlen feladatok. A doki jelezte, hogy hányni, büfögni esélytelen leszek egy ideig. Levegőt lehetőleg ne nyeljek... Basszus, sosem gondoltam volna, hogy az ember ennyi levegőt nyel. Így három nap elteltével is kínszenvedve küldök le bármit úgy, hogy ne maradjon levegő a falatban. Persze minden pépesen...

A laparoszkópos műtét egyébként egy piszkosul jó dolog. Emlékszem a gyermekkori vakbélműtétemre, milyen volt felülni, meg kelni, pedig igen ifjú és lendületes voltam akkor, most meg már messze nem annyira, de maga a seb(ek), alig-alig érződnek. Másnap viszonylag könnyen ment a felkelés, most meg már ez a része szinte nem zavar.

A műtét egyébként siker. A másnapi nyeletéses vizsgálaton a reflux nem volt kimutatható. (Van némi fel nem használt "Rabeman"-om nem kell valakinek?) A vizsgálat egyébként így másnap nem volt egy élmény, pedig székben toltak oda-vissza, a gépben meg csak kapaszkodni kellett... De azt a borzalmas kontrasztanyagot lenyelni...pedig bírom a medvecukrot...hát az igen hányingert keltő. A vizsgálat után viszont kivették a műtéten bennem hagyott elvezetést (dunsztom sincs mi a neve, az egyik sebből ment egy tasakba...) és elkezdhettem inni - ami viszont igen kellenes volt, a maradék dolgok dacára. A kórházi tea márpedig nem rossz.

A bejegyzés trackback címe:

https://refluxcucc.blog.hu/api/trackback/id/tr435589406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenk Angelika Endzsi 2019.01.09. 15:24:23

Helló!
Köszi, hogy megosztottad tapasztalataidat, ràm is ez a műtét vàr, bàr én nagyon nem szeretném.
Hosszadalmas a gyógyulàsi időszak?
Mielőbbi jobbulàst kívànok neked.

Lopossumussa 2019.01.22. 14:01:19

@Tenk Angelika Endzsi: Szia! Bocs, ritkán nézem ezt a blogot... Sajnos nem tudok nagyon támpontot adni. Hogy jó-e a műtét, vagy hogyan alakul később, feltételezem egyedi és számomra nem megítélhető. Nekem, mondjuk úgy, szerencsém volt. Az lehet, hogy a mostani tapasztalataimmal talán nem vállalkoznék rá, vagy nem akkora hévvel, mint akkor - először nekifutnék egy életmódváltozásnak, sok sporttal, kevesebb stresszel és nulla esti zabálással - de akkor is belevágnék, ha nincs más lehetőség. Sajnos nem könnyű az első pár hónap, meg kell szokni, hogy másképp étkezik az ember, hogy nincs semmi szénsavas, alkoholos... (az orvosi utasítás ellenére azért a tejeskávé maradt), de ehhez majd adnak segítséget, bárhol is végzik a műtétet.
Szóval úgy gondolom, ez nem szeretet kérdése. :) Ha szükséges, mert van olyan fizikai probléma (rekeszsérv, fekély ...stb ) amit nem lehet másképp megoldani, akkor jobban jár az ember, mintha állandóan savlekötőn meg reflux gyógyszeren élne.
Fel a fejjel, és szurkolok. Remélem nem lesz probléma.
(Ja, és az elején (pár hónap) semmi ami puffaszt, és sok mozgás a műtét után amint lehet...és onnantól mindig!)
süti beállítások módosítása